×
KERESÉS
EveryStudent.hu
Válaszok az élet nagy kérdéseire

Atti

Istenhez fordultam, Ő közel jött és az életem megváltozott

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF
Atti

Valahogy Isten létezése soha nem volt igazán kérdés számomra. Nyílván ez fakad a vallásos neveltetésemből is, de értelmileg se tudtam soha azt elfogadni, hogy mindez ami körülöttünk van, aki én vagyok, az a véletlen műve. Ezen nem változtatott semmi, se a természettudományos, se a műszakis, se az orvosis egyetemi tanulmányaim.

Viszont ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy életem során folyamatosan foglalkoztam volna Istennel. Sokszor úgy teltek el napok, néha évek, mintha teljesen elfelejtettem volna Őt. Viszont MINDIG, amikor őszintén hozzá fordultam, akkor Ő MINDIG ott volt hűségesen és visszanézve ez lenyűgöző.

Így volt ez egy párkapcsolati kérdésemnél is, amikor az együttjárás harmadik évében nagy nyűglődések közepette újra Isten felé fordultam, hogy "jó én már nem tudom mi lenne jó, mi legyen ezzel a kapcsolattal, de Te Istenem tudod és azt akarom, hogy legyen úgy, ahogy Te jónak látod". Kábé ennyi volt az imám, amit elmondtam Istennek, persze ez se ment elsőre. Az eszem már tudta, hogy ez a jó döntés, de az érzelmek, a kötődés miatt még nem tudtam ezt megtenni, de pár nap után végül sikerült őszintén "átadnom az ügyet Istennek".

Ez volt életem legjobb döntése, mert ez volt az első igazán komoly lépésem Isten felé. Hamar szakítottunk a lánnyal, nem volt semmi égi jel vagy ilyesmi, egyszerűen Isten így alakította a helyzetet, a szívemet, a gondolataimat és az érzéseimet. És ami érdekes, hogy nem csak az enyémet, hanem a lányét is.

Ezután valaki tanácsára elkezdtem olvasni a Bibliát. Először egy Napi evangélium nevű oldalt az interneten. Sok kérdés jött elő bennem és minden kérdésemre aznap vagy másnap ott volt a válasz ezen az oldalon, az aznapi evangéliumi részben. Ez így ment hetekig, én meg nem értettem, hogy “most ezt az oldalt komolyan nekem szerkesztik???”.

Ekkor láttam meg igazán azt, hogy a Biblia (Isten szava) mennyire igaz, értelmes, logikus és hogy igazán ütős üzenete van számunkra, még mind a mai napig. Ahogy olvastam, egyre inkább beláttam, hogy az ott leírt dolgok valóban igazak, tényleg így működik a világ, és hogy még mindig érvényesek ezek a több mint kétezer éves igazságok.

Csodálatos és intenzív időszak volt ez, melynek a csúcspontja egy diákhétvége volt, ahol csomó nagyon jó fej fiatal volt, akik kenik-vágják a Bibliát, mert naponta olvassák azt, felvállalják, hogy keresztények és legfőképp igyekeznek is meggyőződéseik szerint élni, képmutatás és izzadtságszag nélkül. Viszont még nem értettem, hogy ez hogyan lehetséges.

Kezdtem megérteni, hogy mi az amit a keresztények örömhírnek hívnak, amit "született keresztényként" úgy gondoltam, hogy már értek. Hogy kicsoda is Jézus és miért kellett ez az egész keresztre feszítés dolog. Hát igen nem másért, mint az én bűnös hozzáállásom miatt, az abból fakadó vétkeim miatt hogy sokszor egyáltalán nem foglalkoztam Istennel. Ugyanis a Biblia szerint "a bűn zsoldja a halál", de mint később megtudtam ez a mondat így folytatódik: "Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" (Római levél 6:23).

Ekkor értettem meg, hogy én semmit sem tudok tenni azért, hogy kiérdemeljem a bűneim bocsánatát, viszont Jézus már elvégzett mindent. Halálával kifizette mindannyiunk "tartozását" és ajándékként felajánlja számunkra ezt a megváltást és az örök életet. Egyáltalán nem érdemeltük meg, de Ő mégis adja, mert szeret és mert kegyelmes.

Még azt is megértettem, hogy Isten annyira szeret engem, hogy az Ő egyszülött Fiát föláldozta értem, és mivel Ő teremtett, ezért Ő ismer engem a legjobban, és így Ő tudja, hogy mi a legjobb számomra. Tehát a legjobb, amit tehetek, ha az életem minden területét rábízom, hogy valóban Ő legyen az Ura, irányítója az életemnek. Így is tettem.

Elkezdett megváltozni az életem, abszolút jó irányba. Sokkal, de sokkal tartalmasabb és jobb azóta az életem. Szeretettel viszonyulhatok a körülöttem élőkhöz, és Isten megajándékozott egy csodálatos barátnővel is, aki tényleg sokkal inkább hozzám való, mint akiket én korábban választottam magamnak. Néhány év együttjárás után boldogan össze is házasodtunk.

Hajrá, Isten Téged is nagyon szeret és szeretné, hogy Vele élj és tapasztald azokat a jó dolgokat, amiket csak Ő tud megadni Neked! És igen, nem lett hibátlan, nehézségtől mentes az életem. Sajnos elég sok rossz dolgon kellett átmennem az elmúlt években, de SOHA nem voltam egyedül, mert Jézus MINDIG velem volt: segített, bátorított, vigasztalt, erőt adott és formálta az életemet és engem! Elmondhatatlanul hálás vagyok Neki mindezért!

Ha kérdésed/véleményed van azzal kapcsolatban, amit leírtam, írj nyugodtan:

Neved:

Email címed ([email protected]):

Email címed megerősítése:

Egyetem/Főiskola:

Kérdésed/Hozzászólásod:




Ha nem tudod elolvasni,
kattints ide!


 Hogyan lehet megismerni Istent…
 Van egy kérdésem vagy megjegyzésem…

OSZD MEG MÁSOKKAL:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More