×
KERESÉS
EveryStudent.hu
Válaszok az élet nagy kérdéseire

Dan

A Paradicsomot egy személyben találhatjuk meg – Jézus Krisztus személyében

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF
Dan

Elképzelted-e már, milyen lehet a paradicsomban élni?
Nekem megadatott az, hogy egy ilyen álomszerű helyen nőjek fel, méghozzá Hawaii-on. A családommal Oahu szigetén, Honolulu városában éltünk. Öttől tizenkét éves koromig egy egész sziget volt a játszóterem. Tengerpart, úszás és mezítláb töltött napok a kertünkben mindennapos élményeim voltak ebben a paradicsomban. A legrosszabb gyerekkori emlékem talán az, hogy sosem volt lehetőségem fehér karácsonyt látni.

A legtöbb ember szeretne olyan helyen lakni, ahol minden nap meleg van, este hűvös szellő fúj, és a tenger hullámainak megnyugtató hangja mindig szól.

Ráadásul nemcsak a környezet, amiben felnőttem, volt paradicsomi, hanem a családomban is biztonságban és békességben éreztem magam. A családom a hite szerint, a Biblia igazságai alapján élt. Hitték azt, hogy Isten arra teremtette őket, hogy Vele kapcsolatban legyenek, és engem is arra tanítottak, hogy Isten ezt szeretné minden ember számára. Elmagyarázták, hogy minden embernek szüksége van Istenre, és ezt a szükségletet csak Jézus Krisztuson keresztül lehet betölteni. Elmondták, hogy a bűn miatt van Jézusra szükségem, és nekem mindössze annyi a dolgom, hogy Belé vetem a bizalmamat, mint az egyetlenbe, aki képes megoldani a bűnöm problémáját.

Nyolc éves koromban beláttam, hogy a szüleimnek igazuk van, egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy ne így lenne. Láttam, hogy hogyan élik az életüket, hogyan dolgoznak és gondoskodnak rólam és tudtam, hogy mindaz, amit Istenről tanítottak nekem, igaz kell, hogy legyen.

És ekkor egyszerűen megszólítottam Istent, imádkoztam. Elmondtam a saját szavaimmal Istennek, hogy nekem is szükségem van Jézusra és hogy úgy szeretnék élni, ahogyan Ő szeretné.
Persze azóta is vannak kérdéseim – sokra már választ kaptam, de vannak olyanok is, amikre még nem. De az egyik fő kérdésemre, hogy hol találok igazi biztonságot és békességet, már megtaláltam a választ.

Úgy gondolom, hogy mindannyian egy „földi paradicsom”-ot keresünk, ami megadná nekünk a békesség és a biztonság érzését. Ezért szeretnénk tökéletes munkahelyet, tökéletes otthont, tökéletes időbeosztást, barátokat és családot. A paradicsomot itt a Földön gyakran különböző helyeken és helyzetekben keressük. De amit a szüleim megmutattak nekem, és amit azóta én is megtapasztaltam az az, hogy a paradicsomot nem egy helyen találom. A paradicsomot egy személyben találhatjuk meg – Jézus Krisztus személyében.

Ha kérdésed/véleményed van azzal kapcsolatban, amit leírtam, írj nyugodtan:

Neved:

Email címed ([email protected]):

Email címed megerősítése:

Egyetem/Főiskola:

Kérdésed/Hozzászólásod:




Ha nem tudod elolvasni,
kattints ide!


 Hogyan lehet megismerni Istent…
 Van egy kérdésem vagy megjegyzésem…

OSZD MEG MÁSOKKAL:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More