×
KERESÉS
EveryStudent.hu
Válaszok az élet nagy kérdéseire

Iza

Mi tölti be az űrt?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF
Iza

Különös gyermekkorom volt: apukám elhagyott minket 1,5 éves koromban, majd 4 éves koromban édesanyám 28 évesen meghalt egy autóbalesetben. Rá 1 évre apukám bemutatta az új anyámat és annak lányát, aki a nővérem lett. 10 évvel később (16 éves koromban) apám úgy döntött, hogy nincs szükségünk rájuk, így egyik napról a másikra megszűnt az anyám és a testvérem. Miután befejeztem a szakközépiskolát, dolgozni kezdtem, egymagamban éltem egy olyan életet, amit 28 éves koromig terveztem- ezért nem törődtem az életemmel, kihasználtam a testem, -a lelkem, és az érzelmeim teljes lerombolása felé haladtam. Legbelül azonban egyetlen dologra vágytam, amit soha nem ismertem: az igazi bensőséges szeretetre.

Így hát kerestem a boldogságot, a nyugalmat, a kiegyensúlyozottságot. S azt hittem megleltem 17 évvel idősebb férjemben, majd a közös 3 gyerekünkben, az anyagi jólétben. De mégis volt bennem valami hiány, űr, amit próbáltam mindenáron betölteni: íróműhelybe jártam, majd beiratkoztam főiskolára; spirituális utazást tettem a szcientológia, feng-shui, asztrológia, alternatív gyógyászat területein; formáltam az alakomat, nagy vendégségeket rendeztem, adakoztam a szegényeknek- és a szeretetet egy másik férfinál kerestem. A férjem egy éjjel álmot látott, amiben lelepleződött a kapcsolatom. Nem tudtam hazudni neki, bevallottam, hogy megcsaltam őt- de később ő is beismerte, hogy volt valakije.

Hosszú, fájdalmas és küzdelmes hónapok következtek, hogy megmentsük a házasságunkat. Mindenki eltűnt mellőlünk: a család nem értette, mi folyik, a barátok köddé váltak. Egy baráti házaspár maradt, akik tudták a kiutat a legnagyobb mélységből: Hajnalka és a Zoli, akik mellénk álltak és azt mondták: egyetlen út vezet ki a pokolból: Jézus Krisztus.

Nem ismertem Jézust előtte, de elfogadtam, mert minden más lehetőséget kipróbáltam már, de egyik sem működött. Nem értettem elsőre mindent, így még fél év telt el kérdésekkel, a Biblia tanulmányozásával, imádkozva, amikor egy nyári reggelen teljes szívemből és elmémből megértettem mit mond a Biblia, és hogy mekkora ajándék Istentől, hogy fia, Jézus Krisztus az én életmért is meghalt.

Rájöttem, hogy Ő az, akit én egész életemben kerestem. Megértettem, hogy a döntés Jézus mellett kihat az egész életemre, a házasságomra, az énképemre, s hogy végleg betölti az űrt, amit nyughatatlanul kerestem.

Hihetetlen változások álltak be nemcsak az én életemben, hanem az egész családoméban. Szívünkben a félelmet, becsapottságot, magányt a megbocsátás nyugalommá változtatta, begyógyítva a sebeket. Megszűnt a világban való keresgélés- az ürességet teljes elégedettség töltötte be. Ami anyaként a legszebb érzés, hogy ez a gyógyulás a következő generációra is kihat: látom a gyermekeimet növekedni ebben a biztonságban, Jézusba vetett hitben és a végtelen szeretetében.

Ha kérdésed/véleményed van azzal kapcsolatban, amit leírtam, írj nyugodtan:

Neved:

Email címed ([email protected]):

Email címed megerősítése:

Egyetem/Főiskola:

Kérdésed/Hozzászólásod:




Ha nem tudod elolvasni,
kattints ide!


 Hogyan lehet megismerni Istent…
 Van egy kérdésem vagy megjegyzésem…

OSZD MEG MÁSOKKAL:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More