×
KERESÉS
EveryStudent.hu
Válaszok az élet nagy kérdéseire
Gyakori kérdések

Miért lenne szükségem Istenre a boldogsághoz?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Kérdés: Én megtaláltam a boldogságot; miért kellene egy „felsőbbrendű hatalomból” merítenem az életcélom és a boldogságom?

A mi válaszunk:  Igazad van, Isten nélkül is rálelhetsz a boldogságra életedben. Sokan élveznek anyagi jólétet, vagy örülnek szerető családjuknak, kevés problémájuknak. Azonban mindegy, mennyire vagy most boldog, az életed csak Istennel teljesedhetne ki. Isten ismerete hatalmas változásokat eredményez. Gondolj csak bele: a rollerezés jó szórakozás egy gyermeknek, de később, amikor a gyermek felnő, és már Porschével szeretne járni, a roller elég unalmasnak tűnik. Lehet, hogy úgy érzed, mindened megvan, de fontos, hogy tudd: lehet, hogy a rollerező gyermek nézőpontjából mondod ezt.

A másik, hogy senki sem tudja, mit hoz a holnap. Jézus arról beszélt, hogy a „homokra épített házat” az különbözteti meg a „sziklára épített háztól”, hogy mi történik, amikor jön a vihar. Lehet, hogy most az életedben hosszú ideje nincsen más, csak napsütés, de sajnos jó eséllyel előbb-utóbb elérnek téged is az élet viharai.

Ráadásul Jézus azt mondta, hogy meg tudja elégíteni olyan vágyainkat, melyeket semmi más nem tölthet be.1 Hiszen mi nem csak testi, hanem lelki lények is vagyunk. Csak Isten töltheti be teljesen lelki éhségünket és szomjúságunkat. Bár lehetünk boldogok Isten nélkül, csak az Istennel való kapcsolat adhat nekünk valódi örömöt, beteljesülést és békét.

És itt van az örökkévalóság kérdése is. Mi van, ha rövidke földi életed egy próba Istentől, hogy vajon megismered-e őt? Ez esetben hogyan teljesítesz éppen ezen a „vizsgán”? Ahogy a Rómaiakoz írt levél első fejezete mondja, nem „tartóztatod fel”, nem fojtod el Isten ismeretét? Látod a téged körülvevő bizonyítékokat a létezésére, és mégsem akarsz róla tudomást venni?

Mi lesz, ha sosem hívod be Istent az életedbe? Nos, ahogy mondtad, tovább élvezheted az élet örömeit. De tudnod kell, hogy ennyivel véget ér számodra minden, mert úgy döntöttél, elutasítod Istent. Elfogadtad az ajándékot (az életed), de elutasítottad az Ajándékozót.

Mi van, ha Isten, bár nem fitogtatja, de sokkal érdekesebb dolgokat tartogat a következő életre azoknak, akik nem utasították el őt? Mi van, ha az az élet még nagyobb ugrás a mostanitól, mint a Porsche a rollertől? Ha visszautasítod Istent, sosem fogod megtudni.

 Hogyan lehet megismerni Istent…
 Van egy kérdésem vagy megjegyzésem…

Lábjegyzet: (1) János 4,13-14. 6,35


OSZD MEG MÁSOKKAL:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More