×
KERESÉS
EveryStudent.hu
Válaszok az élet nagy kérdéseire
Isten?

Milyen lehet Isten?

Kicsoda Isten? Milyen lehet? Hat személyiségjegy, ami jellemző Istenre

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Milyen Isten... megismerhető.

Isten, aki a világegyetemet annak minden nagyszerűségével és kreatív részletével megteremtette, általunk megismerhető. Mesél nekünk magáról, de többet is akar. Egy kapcsolatba hív minket, hogy személyesen megismerhessük. Nem csak róla tudhatunk dolgokat, hanem őt magát is közelről megismerhetjük.

„Ezt mondja az Úr: Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr, aki szeretetet, jogot és igazságot teremtek a földön, mert ezekben telik kedvem - így szól az Úr!”1

Milyen Isten... megközelíthető.

Isten arra hív, hogy szóljunk hozzá és elmondjuk neki, ami a szívünkön van. Nem kell, hogy előtte összeszedjük magunkat. Nem kell udvariasnak, szentnek vagy teológiailag kifogástalannak lennünk. Az ő természete, hogy szeretettel és elfogadással válaszoljon, ha hozzá fordulunk.

„Közel van az ÚR mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja.”2

Milyen Isten... kreatív.

Minden, amit mi készítünk, meglévő anyagokból vagy korábbi gondolatokból építkezik. Istennek megvan a képessége, hogy a dolgokat a szavával létrehozza, nem csak galaxisokat vagy életformákat, hanem megoldásokat is a mai nap problémáira. Isten kreatív, mégpedig értünk. Azt szeretné, ha tisztában lennénk a hatalmával és számítanánk rá.

„Nagy a mi Urunk és igen erős, bölcsessége határtalan.”3

„Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta.”4

Milyen Isten... megbocsátó.

Mind vétkezünk. Inkább a magunk módján tesszük a dolgokat, mint Isten módján. Ő pedig látja és tudja ezt. Isten nem siklik csak úgy át ezen a bűnön, hanem készen áll megítélni és megbüntetni az embereket a bűneikért. Ugyanakkor Isten megbocsátó és meg is fog nekünk bocsátani abban a pillanatban, hogy kapcsolatot kezdünk vele. Jézus, Isten Fia fizetett a bűneinkért a halálával a kereszten. Feltámadt a halálból és felkínálja a megbocsátást.

Isten szemében igazzá válunk, amint Jézus Krisztusba vetjük a bizalmunkat, hogy elvegye a bűneinket. És mindannyian megmenekülhetünk így, nem számít, kik vagyunk vagy mit tettünk. Bárki igazzá válhat Isten előtt, ha hiszi, hogy Jézus vére érte folyt áldozatul.5

Milyen Isten... őszinte.

Akárcsak egy ember, aki elmondja neked a gondolatait, érzéseit, ugyanúgy Isten is egyértelműen beszél nekünk magáról, talán az egyetlen különbség, hogy ő mindig őszinte. Minden, amit magáról vagy rólunk mond, megbízható információ. Még pontosabb, mint az érzéseink, gondolataink vagy érzékelésünk, teljesen csalhatatlan mindenben, amit mond. Minden ígéretére nyugodtan számíthatunk, komolyan gondolja őket. Szaván foghatjuk.

„Igéd kijelentése világosságot gyújt, értelmessé teszi az együgyűeket.

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.”6

Milyen Isten... hatalmas.

Milyen jó lenne, ha 100%-ig igazad lenne mindenben? Istennel ez a helyzet. A bölcsessége határtalan. Egy helyzet minden elemével tisztában van, beleértve a hozzá tartozó előzményeket és jövőbeli eseményeket. Nem kell tájékoztatnunk, meggyőznünk vagy tanácsot adnunk neki a helyes döntésről. Magától is megteszi, mivel hatalmas és a motivációja tiszta. Bízhatunk benne, mert sosem hibázik, nem ver át vagy okoz csalódást, hanem azt teszi, ami helyes, minden körülmény között, minden időben.

„Benned bízom, Istenem, ne szégyenüljek meg, ne nevessenek ki ellenségeim!”7


A következő oldal elmagyarázza, hogyan kezdhetsz Istennel kapcsolatot már most: Isten személyes megismerése.

 Hogyan lehet megismerni Istent…
 Van egy kérdésem vagy megjegyzésem…

Lábjegyzetek: (1) Jeremiás 9,22-23 (2) Zsoltárok 145,18 (3) Zsoltárok 147,5 (4) Zsoltárok 121,1-2 (5) Róma 3,22-25 (6) Zsoltárok 119,130.105 (7) Zsoltárok 25,3


OSZD MEG MÁSOKKAL:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More