×
KERESÉS
EveryStudent.hu
Válaszok az élet nagy kérdéseire
Gyakori kérdések

Mit mond a Biblia a reinkarnációról?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Kérdés: „Beszél-e bárhol a Biblia a reinkarnációról? Honnan tudjuk, hogy csak ez az egyetlen életünk van?”

A mi válaszunk:  Jó kérdés. A kérdésre válaszolva, a Biblia sehol sem említi a reinkarnációt, sőt, az ellenkezőjét állítja…

„Elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig ítélet következik…” (Zsidók 9,27)

Ha a Biblia igaz, akkor miért nem engedi Isten a reinkarnációt? Vedd figyelembe, hogy a reinkarnáció elgondolása valószínűleg alapjaiban hibás. A reinkarnáció az az elmélet, hogy elegendő életen keresztül egy személy végül tökéletessé válhat és beléphet a paradicsomba/nirvánába. Sokan gondolják, hogy ők elég jók – már most is – a mennyhez. (Hisz nem raboltak bankot vagy öltek meg másokat.) A reinkarnáció egy hasonló elgondolás. Az egyetlen különbség, hogy azt mondja, elég jó leszel… majd egyszer.

Mi a hiba ebben a sémában? Hogy nem veszi tekintetbe az ember bűnösségét. A Biblia azt mondja, hogy az emberi szív a legcsalárdabb dolog a világon (Jeremiás 17,9). Ez elég rossz. És van még rosszabb. A Biblia azt mondja, hogy az ember vétkezett és nincs meg benne Isten dicsősége (Róma 3,23), hogy mind elfordultunk Istentől és saját utunkat jártuk (Ézsaiás 53,6), hogy egyetlen személy sincs, aki a jót cselekedné (Zsoltárok 53,3) és senki nincs, aki ne vétkezne (Prédikátor 7,20).

Akkor meg mi haszna lenne egy újabb testben visszajönni a földre? A különbség nem lenne elég jelentős ahhoz, hogy igazi változást okozzon. Leéled az első életedet bűnösként, aki elfordult Istentől, aztán más emberként jössz vissza, aki ugyanúgy bűnös, aki elfordul Istentől. Ebből a végtelen körforgásból senkinek semmi előnye nem származna.

Mivel mind bűnösök vagyunk, mindannyiunknak szüksége van megbocsátása. Mivel mind elfordultunk Istentől, vissza kell fordulnunk hozzá. Ez a Biblia folytonos üzenete.

Isten azt mondja, hogy forduljunk hozzá megbocsátásért és keressük Őt, hogy megismerhessük. Ha ezt tesszük, a menny már ezen a földön elkezdődik, és mindössze folyatjuk a következő életben. Mivelhogy Ő Maga – nem pedig egy másik lakóhely – az, amiről igazából szó van.

Noha a Biblia cáfolja a reinkarnációt, arról beszél, hogy egy nap minden ember feltámad:

„Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a sírban vannak, meghallják az ő hangját, és kijönnek. Akik a jót tették, az életre támadnak fel; akik pedig a rosszat cselekedték, az ítéletre támadnak fel.” (János 5,28-29)

Íme, még egy rész az Írásból, ami erről az ítéletről szól:

„És láttam egy nagy fehér trónust és a rajta ülőt: … És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint… Ha valakit nem találtak beírva az élet könyvébe, azt a tűz tavába vetették.” (Jelenések 20,11-15)

Akarod tudni, hogyan kerülhet bele a neved az élet könyvébe? Kérd most őszintén Isten megbocsátását! Jézus a te bűneidért halt meg, hogy megbocsátást nyerhess. De ahhoz, hogy tapasztaljuk Isten bocsánatát, őszintén hozzá kell fordulni és odaszánni neki az életünket. Lásd: Isten személyes megismerése.

 Van egy kérdésem vagy megjegyzésem…
 Hogyan lehet megismerni Istent…

OSZD MEG MÁSOKKAL:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More