×
KERESÉS
EveryStudent.hu
Válaszok az élet nagy kérdéseire
Az élet problémái

Tizenkilenc férfi után

Soha nem gondoltam volna, hogy egy sztriptízklubban kötök ki, arra pláne nem, hogy prostituált válik belőlem…

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Tenisha Gainey

Miután befejeztem a középiskolát és főiskolára jelentkeztem, rémálmomban sem hittem volna, hogy végül prostituált leszek. Mégis szó szerint ez történt velem.

Izgatott voltam, hogy főiskolára mehetek, mert ez sokkal érdekesebbnek tűnt, mint otthon maradni a kisvárosomban, és (a feketéknek fenntartott) közösségi főiskolára járni. Miután bekerültem, nagyon élveztem a közeget: a bulikat, a szabadságot, és azt, hogy felsőfokú végzettségem lehet. Életem legnagyobb teljesítménye volt, hogy felvettek a főiskolára, semmi sem motivált jobban, mint a diploma megszerzése.

Felkészületlenül érkeztem

De valahogy mégsem voltam felkészülve mindarra, ami ott történni fog. Az első félévben kiderült, hogy terhes vagyok. A második félévemben elkezdtem egyre vadabbul bulizni. A harmadik félévben odáig jutottam, hogy valójában csak három dolgot szeretnék: pénzt keresni, szép dolgokat vásárolni, és „boldognak” lenni. Összefutottam néhány sráccal a kampuszon, akik egy helyi sztriptízklubban dolgoztak, és velük dumálva arra a következtetésre jutottam, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy mindhármat megszerezzem, ha beállok egzotikus táncosnőnek.

Az egyik srác apja volt a sztriptízklub tulajdonosa. Egy gyönyörű BMW-vel járt és az irodájában a legmenőbb elektronikai eszközökkel villogott: lapos tévék, a legmodernebb számítógépek, minden ott volt, amiről csak álmodtam. A kíváncsiságom egyre nőtt, így szétnéztem magában a klubban is. Azon gondolkodtam, hogy mi mindent tudnék vásárolni a könnyen keresett a pénzből, míg végül döntésre jutottam: „Kipróbálom, mi lehet belőle”. Pár hétvége után egész jól bele is jöttem. De ez csak a kezdet volt, mert egyre több gazdag emberrel találkoztam és egyre nőtt bennem az irigység. Egyre jobban és jobban vágytam a gyors pénzkeresésre. Nem kellett sok idő, és elkezdtem „randevúzni”, ami nevén nevezve nem más volt, mint prostitúció…

Ám kilenc hónappal később az életem váratlan, 180 fokos fordulatot vett, közbelépett ugyanis Jézus.

Soha nem számítottam volna erre…

Az egyik srác foglalót fizetett nekem egy autóra, így sürgősen pénzt kellett szereznem, hogy a vételár fennmaradó részét, illetve a biztosítási előleget kifizethessem. Éppen mentem vissza a kereskedőhöz, amikor egy gyöngyház színű, vadonatúj Lincoln limuzin fékezett le mellettem. A kocsiban egy nálam közel kétszer idősebb, fehér srác ült. Egy kicsit beszélgettünk, majd meghívott, hogy ebédeljek vele.

Beszálltam a kocsijába, és bementünk az első utcasarkon található étterembe. Beszélgettünk, nevetgéltünk és ettünk egy jót. Az étkezés végén a fickó ahelyett, hogy szobára vitt volna, meghívott, hogy csatlakozzak hozzá a gyülekezete által szervezett, szerda esti bibliatanulmányozásra. Úgy éreztem magam, mintha rajtakaptak volna, hogy drogot árulok egy titkosrendőrnek, de végül beleegyeztem, hogy elmegyek. Aznap este a templomban Isten elém hozta mindazt, amit eddig tettem. Én pedig szorgalmasan kerestem a kifogásokat: „Oké. Isten ismeri a szívemet. Jó ember vagyok. Valamiből élnem kell." De tudatosult bennem, hogy ennyi, elég volt! Az oltárhoz mentem, ahol térdre borultam és meghoztam életem legnagyobb és legjobb döntését, hogy átadom az életemet Jézus Krisztusnak. Ez 2003. júliusában történt.

Nagyon izgatott voltam a döntésem miatt, rögtön elmeséltem minden barátomnak és a családomnak is. Sőt, elmondtam azoknak a srácoknak is, akik randevúzni hívogattak, hogy már nem foglalkozom ezzel, mert megtértem, és most már keresztényként élem az életemet. Jött persze a nagy kérdés, miből fogok élni, hogyan fogom kifizetni az autót? Rájöttem, hogy ezt most nem engedhetem meg magamnak, ezért inkább visszavittem a kereskedőhöz. Minden kapcsolatot megszakítottam a sztriptízbárban dolgozókkal, munkanélküli lettem… Naponta olvastam a Bibliát, imádkoztam, és hittem, hogy Isten meg fogja a helyzetemet oldani. És Isten tényleg meg is oldotta.

Új élet, a prostitúció után

Végül átiratkoztam a helyi közösségi főiskolára, közel az otthonomhoz. De hamar rá kellett jönnöm, hogy nem tudok eljutni a suliba, mert nincs autóm. Mégsem veszítettem el a hitemet, továbbra is bíztam Istenben és abban, hogy szebb napok jönnek, és minden rendben lesz. De még az Istenbe vetett bizalmam ellenére is sokszor zavartnak, depressziósnak éreztem magam és gyakran aggódtam a holnap miatt. Össze voltam zavarodva, mert azt hittem, elég, ha csak imádkozom és hiszek, ettől majd minden rózsás lesz, de nem így lett. Depresszióssá váltam a körülményeim miatt, mivel nem rendelkeztem azokkal a dolgokkal, amikre szükségem lett volna. És aggódtam, mert fogalmam sem volt, hogyan fognak a dolgok visszatérni a normális kerékvágásba.

Eljött az augusztus vége és nem volt autóm, így nem tudtam elmenni a főiskolára. A szomszéd város haditengerészeti támaszpontjának ebédlőjében kaptam munkát, de nehezen találtam fuvart a munkahelyemre, így végül egy hónap múlva felmondtam. Biztos voltam benne, hogy a dolgok előbb-utóbb jóra fordulnak majd, ezért továbbra is jártam a templomba, olvastam az Igét, imádkoztam, és bíztam az ÚRban.

A következő év februárjában meghalt a nagymamám. Legnagyobb meglepetésemre kaptam egy öröklési csekket a postán, és ez az összeg éppen elég volt arra, hogy vehessek egy autót, így el tudjak menni a főiskolára. Végül 2007. májusában megszereztem a főiskolai szintű diplomát, számvitel szakon. Jelenleg az egészségügyben dolgozom, és az autóm azóta is jól megy!

Személyes történetemet egy könyvben is megírtam, melynek címe: 19 férfi után: Valaki tényleg szeretett engem.

A te életed is megváltozhat

Te is az anyagiakat hajszolod? Eleged van a jelenlegi életedből? Vess egy pillantást az életedre, hogyan írnád le: izgalmas; frusztráló; nyugtalan; stresszes? Előre halad? Visszatart? Sokunk számára időnként a fentiek mindegyike igaz, egyszerre. Vannak dolgok, amikről álmodozunk, vannak dolgok, amiket szeretnénk inkább elfelejteni. A Biblia azt írja, hogy Jézus azért jött, hogy mindent megújítson. Milyen lenne az életed, ha elölről kezdhetnéd, tiszta lappal?

Ha békét keresel, egyetlen módja van annak, hogy egyensúlyt teremts az életedben. Senki sem tökéletes, és senki nem élhet tökéletes életet. De mindannyiunknak lehetősége van megtapasztalni a tökéletes kegyelmet az Istennel való személyes kapcsolatban, az Ő Fián, Jézus Krisztuson keresztül.

Jézus szeret téged és azt szeretné, hogy megismerd Őt. Bármilyen kudarc is ért az életben, az nem számít. Jézus magára vette a bűneidet és Ő fizetett meg értük, a kereszten. Azután feltámadt a halottak közül. A te életedet is helyre tudja állítani… Új életet ad neked, a vele való kapcsolatban.

Már most is befogadhatod Krisztust hit által, ha imádkozol. Az ima nem más, mint egyszerűen egy Istennel való beszélgetés. Isten ismeri a szívedet, és nem annyira a szavaiddal foglalkozik, mint inkább a szíved hozzáállásával. Itt van egy javasolt ima:

Uram Jézus, szeretnélek személyesen megismerni. Köszönöm, hogy meghaltál a kereszten a bűneimért. Kinyitom neked életem ajtaját, és arra kérlek, jöjj be Megváltómként és Uramként! Vedd kezedbe az életem irányítását! Köszönöm, hogy megbocsátottad a bűneimet, és örök életet adtál nekem. Alakíts olyanná, amilyennek Te szeretnél látni. Ámen.

 Behívtam Jézust az életembe (Fontos információk következnek)…
 Gondolkodom rajta, hogy behívjam Jézust az életembe, de jobban szeretném érteni, hogy ez mit jelent…
 Kérdésem van…

OSZD MEG MÁSOKKAL:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More